Tidligere

HILDE A DANIELSEN - SUSANNE ROTI - MARIT T DYRE

Hilde A. Danielsen.Timegoesby

Velkommen til tre separatutstillinger i Kunstbanken!
Lørdag 26.08.17 kl. 14.00 åpner utstillingene:

Hilde A Danielsen, "Atai", installasjon
Marit Tunestveit Dyre, "OPPLYST", tekst, skulptur
Susanne Roti, "Nye jakker", tegning, tekstil

Performance med Marit Tunestveit Dyre lørdag 26.08.17 kl. 15.00!

Åpen omvisning i utstillingen søndag 27.08.17 kl. 13.00!

Utstillingen varer til søndag 08.10.17.
FRI entré!

Hilde A Danielsen – Atai, installasjon

Hilde A Danielsen (f. 1972) har tretten års kunstnerpraksis i feltet mellom kunst, håndverk, skulptur og arkitektur. Hun arbeider med stedsrelaterte og romlige verk i større format. Utstillingen Atai, som er ordlyden for verdi på japansk, består av tre byggverk laget spesielt for Kunstbanken. Kunstsenterets tidligere funksjon som bank vakte Danielsens interesse for å arbeide med immaterielle og materielle verdier i vår samtid. Materialene tre og tegl har vært viktige byggematerialer og næringer i Hedmark siden middelalderens Hamarkaupang.

Installasjonen Pentagon-korridorene består av fem korridorer og et midtrom som har form som en pentagon (femkant). Den er satt sammen av dørkarmer i størrelsen 210 x 90 cm. Publikum kan gå i og rundt skulpturen og oppleve et rom i rommet hvor lys og skyggevirkninger endrer seg etter bevegelsen. Brutt sirkel er bygd av tre buete vegger som har ryggen mot hverandre og de 2,6 meter høye buene av muret hulltegl, danner til sammen en hel sirkel. De geometriske formene i begge skulpturene spiller med og imot arkitekturen i bankbygget. Den siste skulpturen, Piken med tipien, viser til en av våre enkleste bokonstruksjoner og tider med andre verdier enn dagens.

Persepsjonsforskyvninger og optiske illusjoner oppstår i måten Danielsen bygger og konstruerer sine kunstverk på. I likhet med tidligere kunstverk er disse skulpturene også knyttet til allmenngyldige erfaringer som hindringer, overganger, mellomrom og endringer. Innslag av humor i det seriøse, er en viktig drivkraft for kunstneren.

Danielsen har deltatt med installasjoner i transparent tegl på utstillinger blant annet i Nederland (2005-09) og Sør-Korea (2009-10) og treskulpturer i «Sculpture by the Sea» i Århus (2011) og i Australia (2014).

Susanne RotiNye jakker, tegning og tekstil

Susanne Roti (f. 1984) utforsker både ideen om plagget og det faktiske plagget. Utstillingen Nye jakker viser arbeider som befinner seg i skjæringspunktet mellom bilde og plagg. Susanne Roti bruker f. eks ei fargeløs Olajakka som utgangspunkt og tegner eller broderer blåfarge på den. Tegningen/broderiet utført på plagget viser til ideen om materialet, mens formen/tekstilet er det faktiske. Arbeidene kan ses som en sammensmeltning av representasjon og virkelighet.

Arbeidene inneholder klare referanser til både mote og tegnekunst; gjennom fortolkning av ikoniske klesplagg/tekstiler og bruken av tradisjonelle tegneteknikker. I arbeidet bygger hun på en gammel tradisjon med å bruke surrealistiske elementer i moten. Ved å vise det velkjente gjennom noe ukjent, skaper arbeidene en dialog med historien. Roti er utdannet ved kles- og kostymedesign på Kunsthøyskolen i Oslo.

Marit Tunestveit Dyre- Opplyst, tekst, skulptur og performance

I Kunstbanken viser Tunestveit Dyre (f.1983) skulpturelle, performative, og tekstbaserte arbeider, tematisk knyttet til kommunikasjon. Arbeidene varierer mellom å tematisere fysiske, nedskrevne og uttalte ord.

Tunestveit Dyre er opptatt av kommunikasjon og måten vi bruker språket på i relasjoner og sosiale situasjoner. Interessen favner blant annet hvordan ord kan skape tilhørighet eller distanse mellom mennesker. Hvordan de kan oppleves som en gave, fungere som en bro til neste ord, til neste mening, eller være til hinder. Hvordan en bevisst kan inkludere eller ekskludere mottakeren med ordene en velger. Hun er også interessert i bokstavelige tolkninger av ord og begreper, metaforer i språket og fysikaliteten enkelte ord bærer med seg. Samt i tanken på at opplevelsen, selve tolkningen av definerte ord - uttalte eller nedskrevne, aldri vil være lik mellom to mennesker i dialog siden ordene som benyttes vil være farget av ens subjektive assosiasjoner og tidligere opplevelser. Tanken på at du og jeg aldri helt vil forstå det samme interesserer kunstneren.

Hun har deltatt på utstillinger og performancefestivaler lokalt og internasjonalt. Neste event er «Stemmer» på Kode Kunstmuseum i Bergen i forbindelse med Stortingsvalget. I forbindelse med åpningen i Kunstbanken lørdag 26 august vil Tunestveit Dyre utføre en performance.

mandagStengt
tirsdag11:00-16:00
onsdag11:00-16:00
torsdag11:00-16:00
fredag11:00-16:00
lørdag12:00-17:00
søndag12:00-17:00