Tidligere

WIEN&LILLESTRØM, INE HARRANG OG KARL O. ORUD

wien lillestrm harrangplakat a3web2
mandagStengt
tirsdagStengt
onsdag12:00-17:00
torsdag12:00-17:00
fredag12:00-17:00
lørdag12:00-17:00
søndag12:00-17:00

Åpning av tre separatutstillinger lørdag 18. januar 2014 kl 15:

Wien&Lillestrøm: Vol III, Make Space (maleri) Støttet av Kulturrådet
Ine Harrang: Elsewhere revisited (installasjon)
Karl O. Orud: Fragmenter (mixed media) på Kafé Nyt

Wien&Lillestrøm: Vol III, Make Space

Make Space er den tredje og siste delen av ustillingsserien Wien&Lillestrøm. 
Duoen, som består av Kine Lillestrøm og Heidi Marie Wien, har høsten 2013 jobbet med en tredelt utstillingsserie, hvor Vol I, Vinyl ble vist på Galleri BOA i Oslo i oktober og Vol II, Visqueen vises i perioden desember/januar 2014 på Punkt Ø i Moss. 

Utstillingen Make Space undersøker forholdet mellom maleri og arkitektur, og hvordan den kroppslige erfaring av rom gir abstrakte kvaliteter. Wien&Lillestrøm jobber med arkitektoniske problemstillinger med maleriet som metode.

Utstillingsserien består av monumentale malerier som er, eller oppfattes som, arkitektoniske reisverk. Maleriene følger arkitekturens logikk og proporsjoner. 

Wien&Lillestrøm flytter atelieret inn på ØKS i perioden 30. desember til 18. januar.

www.kinelillestrom.com 
www.heidimariewien.com 

 

Ine Harrang: Elsewhere revisited

De fem arbeidene i Elsewhere revisited henger sammen i et svar/tilsvar til hverandre. Sentralt i prosjektet, både visuelt og som grunnstein ved prosjektstart, er bruken av redningstepper i tynn folie, nå standardutstyr i de fleste førstehjelpskrin. Ine Harrang er ute etter en klang i rommet, hvor disse for så vidt enkeltstående arbeidenes idé og intensjon, kan bekrefte hverandres tilstedeværelse og meningsinnhold. 

Grunntema i tidligere prosjekter har vært tid og forflytning av denne, erindringstegn, og rester etter opplevelser, rester av levd liv. Noen av disse temaene ser ut til å dukke opp igjen, så som fragilitet og erindring.

www.ineharrang.com

 

Karl O. Orud: Fragmenter

Utstillingen omfatter flere teknikker og bildeuttrykk med en svak dominans av fotografiske og fotografirelaterte arbeider i form av collager og rene foto. Det er i tillegg arbeider basert på grafiske trykk, maleri og andre teknikker, ofte kombinert med hverandre.

Arbeidene er forskjellige men likevel med en indre sammenheng. I tillegg til de rene visuelle uttrykk med vekt på å behage øyet, er de fleste arbeidene forankret med et sosialt tilsnitt og underliggende kritikk av, eller kommentarer om, det samfunnet som omgir oss både lokalt og i større sammenheng.

www.karlorud.com