Tidligere

KUNSTBANKEN HEDMARK KUNSTSENTER

Kvinnen i tre stadier Elise Storsveen

Elise Storsveen viser utstillingen REPEPETITITIV som består av monumentale tekstiler.
Karianne Stenslands installasjon Vil du sjå sleiva mi? består av et videoverk, ei sleiv, et knippe tegninger og noen låter fra kunstverden. 
Ingun Kleppan viser Hommage til … en serie halssmykker dedikert til profilerte kvinner.

Elise Storsveen REPEPETITITIV
I Kunstbanken viser Elise Storsveen monumentale tekstiler utført i applikasjonssøm og produsert over årene 2015 – 2020. De håndsydde tekstilarbeidene er strengt komponert og har referanser til modernismens grafiske uttrykk og abstraherte former. Utstillingens tittel REPEPETITITIV viser til gjentagelsen som finnes i Storsveens motiver. Hun benytter ofte gjenbrukstekstiler og motivene skaper hun lag på lag. Det er også tydelig slektskap og sammenheng mellom de ulike verkene, og hennes motivverden viser til det repetitive i livene vi lever og strukturene som forbinder oss. Storsveen arbeider også med collage og billedvev, og kunsten hennes kjennetegnes av interessen for form, konstruksjon og manuelt arbeid. Verkene omhandler temaer som menneskekroppen, relasjoner, historie og funksjoner i samfunnet.

Elise Storsveen (f. 1969) bor og jobber i Oslo. Hun er utdannet ved Statens Håndverks- og kunstindustriskole og Statens Kunstakademi og har hatt en rekke utstillinger, deriblant på Kunstnernes Hus, Kunstnerforbundet, SOFT galleri, Galleri 0047 og Fotogalleriet, og deltatt i gruppeutstillinger på blant annet Nasjonalmuseet i Oslo, KODE, Bergen Kunsthall og Kunsthall Oslo. Hun står også bak en rekke offentlige utsmykkingsoppdrag, deriblant ved Ila Landsfengsel, St. Olavs Hospital i Trondheim, Litteraturhuset i Oslo og Arkitekthøyskolen i Oslo. Hun er innkjøpt av Nasjonalmuseet og Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum. Storsveen har også kuratert flere utstillinger, blant annet den legendariske Hold stenhårdt fast på greia di sammen med Eline Mugaas og Kunsthall Oslo i 2013 og Henie Onstad-samlingen — En heftig opplevelse for et ungt sinn i 2020.

Karianne Stensland VIL DU SJÅ SLEIVA MI?
I 2013 ble videoen hennes Stykke for arbeid og kunst nominert til kunstkritikerprisen, av kunsthistoriker og kritiker Jan Kokkin. Karianne Stensland kontakter Kokkin for å finne ut hvorfor han nominerte akkurat denne videoen. Dette blir utgangspunktet for videoen Vil du sjå sleiva mi? fra 2020 som vises i Kunstbanken. Forfengelighet, tvil og higen etter å skape et enestående kunstverk, er sentrale tema i samtalen. Underveis i filmen prøver, feiler, danser og synger Stensland fram en historie omkring ei sleiv. I tillegg til videoen, viser hun ei sleiv, et knippe tegninger og noen låter fra kunstverden. Karianne Stenslands kunstprosjekter fokuserer ofte omkring hva arbeid og kunst kan være. Improvisasjon, humor og tvil er utgangspunkt for flere av arbeidene

Stensland (f. 1969) bor og jobber i Oslo. Hun har master i billedkunst fra Kunstakademiet i Trondheim, og teaterstudier ved Det statlige teaterakademiet i St. Petersburg. Hun var med i den skandinaviske kunstgruppen High Heel Sisters, og en av initiativtakerne til Marienborg prosjektrom og atelierfellesskap i Trondheim. I 2014 ble hun utnevnt til fylkeskunstner i Sør-Trøndelag. I 2021 deltar Stensland på Nasjonalmuseets åpningsutstilling.

Ingun Kleppan HOMMAGE TIL …
I prosjektet Hommage til … viser Kleppan halssmykker som hedrer kvinner fra fortid og nåtid. Smykkene beskriver kvinner som Marilyn Monroe, Sigrid Undset, Märta Tikkanen, Åse Kleveland, Katti Anker Møller, Astrid Lindgren og Harriet Backer i form og uttrykk og med ulike materialer. Kvinnene hun har valgt var og er betydelige i sin samtid, viktige i nåtiden og inspirerende for fremtiden.

Ingun Kleppan (1955) har svennebrev som gullsmed i tillegg til diplomutdannelse fra Guldsmedehøiskolen i København. Hun har en lang og omfattende karriere som inkluderer smykker og større skulpturelle metallobjekter. Hun har hatt en rekke utstillinger og offentlige oppdrag som blant annet innbefatter kirkesølv. Hun har også drevet kunsthåndverkutsalg på Hamar og laget hatter og hodeplagg. Hennes hovedmateriale er sølv, i tillegg benytter hun tre, gull og ulike steiner og perler i detaljer. Smykkene hennes kan både fungere som rene visuelle objekter til å henge på veggen, eller bæres på kroppen.

mandagStengt
tirsdag11:00-16:00
onsdag11:00-16:00
torsdag11:00-16:00
fredag11:00-16:00
lørdag12:00-17:00
søndag12:00-17:00