Geir Stormoen og Randi Liliequist

Tidligere

«OBJEKTER OG ROM» OG «FRAMSKRITTET, DIT HØNA SPARKER»

Geir Stormoen 2020 KB web scaled

Kunstbanken viser utstillingene: Geir Stormoen Objekter og rom Randi Liliequist Framskrittet, dit høna sparker

Geir Stormoen (f. 1942) er billedhugger og arbeider nå mest med skulpturer i ulike typer metaller som han bearbeider gjennom støpning og sveising. Utstillingen omfatter nye arbeider i små og store formater, og utgangspunktet er gjerne former fra naturen. Stormoen ser skulpturene som tredimensjonale tegninger i rommet. I arbeidsprosessen jobber han med skisser som blir tegnet opp i 3D, skåret med vann-jet, sveiset, sandblåst og overflatebehandlet på et mekanisk verksted.

Stormoen er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo, Kunsthåndværkskolen i København, Statens kunstakademi i Oslo og Kunstakademiet i Warszawa. Gjennom årene har han deltatt på mange utstillinger og har utført mange store oppdrag innen offentlige kunst, blant annet veiskulpturen Snøkrull i Trysil og de to kongleskulpturene i rundkjøringer i Brumunddal og Moelv. Stormoen er bosatt i Brumunddal. Mer info på www.geirstormoen.com

Randi Liliequist (f. 1958) arbeider med stofftrykk. Hun bruker den grafiske teknikken monotypi som betyr at hver tekstil er unik. Tematisk handler utstillingen om den nåværende menneskeforstyrrede tilstanden jordkloden befinner seg i. Arbeidene vil være reaksjoner og kommentarer til dette og formet som «beskyttelsestepper» mot vår felles usikre framtid.

Tekstilene bygges opp med basale rytmiske tegn, farger, strukturer, som henger sammen med kroppens grunnrytme, puls, musikalitet, temperament. Deretter forandres de ved å klippes, remses, rives fra hverandre før de flettes og applikeres sammen på nye måter. Dermed vil tekstilen framstå som tekstile collager, blandet sammen med tråder, fletter, remser og søm.

Liliequist er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og har stilt ut separat og på gruppeutstillinger i Norge. Hun har også utført flere kunstprosjekter i offentlige bygg. Mer info på https://www.randi-liliequist.no

mandagStengt
tirsdag11:00-16:00
onsdag11:00-16:00
torsdag11:00-16:00
fredag11:00-16:00
lørdag12:00-17:00
søndag12:00-17:00