Petra Dalström

Tidligere

ARCHIPELAGO: VATTNET SINAR / JORDEN TYSTNAR

r1l2VpI3

Kunstneren Petra Dalström viser en omskiftelig utstilling i vårt visningsrom Archipelago.

Langsomt gikk det opp for meg at ild, vann, jorden og luften, de fire elementene dukket opp i alt jeg gjorde. Vinden som setter alt i bevegelse, vannspeilet i likevekt, refleksjonene, og flammen som slikker seg oppover og sverter alt den kommer over. Og jorda. Alt vi kjenner til vokser over og under den. 

 

I utstillingen Vattnet sinar, Jorden tystnar undersøker Petra Dalström elementenes fysiske og poetiske egenskaper som skulpturelt materiale. Utstillingen kommer til å endre karakter over fire uker, verk skiftes ut og videreutvikles. Som i et sanselig laboratorium der lavteknologiske virkemiddel som kapillarkraft og termodynamikk genererer bevegelse og materialforandringer, spor og forventninger. 

 

Petra Dalström (f. 1987) er en keramisk kunstner som bor og arbeider i Bergen, og er utdannet på Det kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og konservering, Designskolen Bornholm.

 

 

Archipelago er et lite, fleksibelt visningsrom for å vise enkeltverk og installasjoner i et fokusert, men åpent miljø. Siden rommet ligger i førsteetasje på Hordaland kunstsenter, like ved siden av et større, mer formelt utstillingsrom, åpner Archipelago opp for å undersøke de skiftende egenskapene ved et kunstverk med begrensningene av et lite, fysisk rom, i en tidsalder med virtuelle rom.

 

mandagStengt
tirsdagStengt
onsdag12:00-18:00
torsdag12:00-18:00
fredag12:00-18:00
lørdag12:00-18:00
søndag12:00-18:00

Hordaland kunstsenter holder til i Bergen, og ble etablert i 1976 som det første kunstsenteret i Norge. Aktiviteten på Hordaland
Kunstsenter er synlig gjennom utstillingsprogrammet, med lik vekt på seminarer, presentasjoner og dialog. Siden 1987 har
Hordaland kunstsenter hatt et nordisk gjesteatelierprogram, som fra 2008 også er åpent for
internasjonale kunstnere, kuratorer, skribenter og andre innen kunstfeltet.