Mikko Kuorinki

Tidligere

ARCHIPELAGO: WILL WHISTLE

41FqOL8hg
mandagStengt
tirsdagStengt
onsdag12:00-18:00
torsdag12:00-18:00
fredag12:00-18:00
lørdag12:00-18:00
søndag12:00-18:00

Mikko Kuorinki viser utstillingen "Will whistle" i Archipelago.

Jeg hadde dott i mitt venste øre mens jeg dvelte mellom parfymehyllene, luktet på og testet ut det nyeste. Jeg hadde pakket med meg en aluminiumsantenne, akvarellmalerier, tempeh, noteark og et par øreplugger i silikon. Mannen fortalte at hester tygger på grener på samme måte som kaniner gjør, men at de kan spise langt større biter. Jeg bekymret meg over hvor jeg skulle sove, og håpte at de kom til å elske meg for at jeg ikke hadde noe talent. 

 

Mikko Kuorinki (Finland) bor og arbeider i Helsinki. Han har nylig deltatt i utstillingene Xll Baltic Triennial ved CAC Vilnius, Bunkier Sztuki Contemporary Art Centre Krakow, Kim? Vilnius, og hans siste separatutstilling var "Skitsystem" ved Sorbus Helsinki.

 

Archipelago er et lite, fleksibelt visningsrom for å vise enkeltverk og installasjoner i et fokusert, men åpent miljø. Siden rommet ligger i førsteetasje på Hordaland kunstsenter, like ved siden av et større, mer formelt utstillingsrom, åpner Archipelago opp for å undersøke de skiftende egenskapene ved et kunstverk med begrensningene av et lite, fysisk rom, i en tidsalder med virtuelle rom.

Programmet til Archipelago planlegges kort tid i forveien for hvert nye prosjekt, med den hensikt å gjeninnsette kuratorisk smidighet og nåtidig engasjement i institusjonen. Disse utstillingene følger en annen tidsplan enn Hordaland kunstsenters hovedprogram for utstillinger, og er tenkt som en gruppe av «tenkeøyer» som oppstår i tiden.


Hordaland kunstsenter holder til i Bergen, og ble etablert i 1976 som det første kunstsenteret i Norge. Aktiviteten på Hordaland
Kunstsenter er synlig gjennom utstillingsprogrammet, med lik vekt på seminarer, presentasjoner og dialog. Siden 1987 har
Hordaland kunstsenter hatt et nordisk gjesteatelierprogram, som fra 2008 også er åpent for
internasjonale kunstnere, kuratorer, skribenter og andre innen kunstfeltet.