Shikh Sabbir Alam - Mikael Øye Hegnar - Rhiannon Inman-Simpson - Lars Korff Lofthus - Bo Magnus - Olav Mathisen - Gijs Milius

Tidligere

OLD TREE

hks some 2020

 

Å, se på deg!

 

Står her,

den samme du var

her ring etter ring etter ring

 

Det er lenge siden sist jeg kom for å se deg

 

Jeg husker det knapt.

Glemte jeg deg?

Uansett er jeg her nå.

 

I nedtonede malerier og tegninger utforsker Shikh Sabbir Alam sammenhenger mellom syn, lys, farge og kropp. Arbeidet hans er basert på scener fra regionsspesifikke fortellinger og drømmer fra gamle tider.

 

Med et bredt spekter av medier og materialer, inklusivt voksmaleri, olje og råpigmenter, skaper Mikael Øye Hegnar arbeider hvor tilfeldigheter får spille inn – i kraftfulle komposisjoner utviklet på sine egne premisser. 

 

Rhiannon Inman-Simpson gjenskaper sine egne opplevelser fra naturen gjennom nonfigurative malerier og tegninger. Hvordan kroppen hennes oppfatter omgivelsene, både fysisk og mentalt, reflekteres intenst i arbeidene.

 

I maleriene til Lars Korff Lofthus finner vi trekk fra Lofthus i Hardanger, hvor kunstneren selv bor og arbeider. Ofte tar de form av landskap malt med våte, raske strøk, i kombinasjon med gjenstander eller mannlige figurer; koblinger som sender tankene til kulturelle og historiske konfigurasjoner.

 

Bo Magnus skaper lag på lag med fargerike gester og motiver. Som ved å legge ett filter over det neste, føyer hun separate øyeblikk lekent sammen til nye steder og overflater.

 

Den kontinuerlig eksperimentelle malepraksisen til Olav Mathisen strekker seg mot nye teknikker og materialer. Maling blir ”dyttet vekk” fra overflaten og omformet i atypiske rammer, mens røffe, figurative omriss i kull forblir på det tilsmussede lerretet.  

 

Gijs Milius stiller spørsmål ved hendelser som aldri har funnet sted, men som likevel kan eksistere som minner. Gjennom maleri, tegning og skulptur opererer han med et visuelt språk som ofte er humoristisk overdrevet – på samme tid drastisk og ømt, obskønt og stille.

 

Old Tree samles historier om sted og forskyvninger: om det å være i verden, gjennom å kontinuerlig forme den og samtidig bli en del av den. Materielle eksperimenter og en stadig pågående søken etter nye teknikker og narrativ er felles beskjeftigelser. Hver av kunstnerne har en praksis som fortsetter å søke, fortsetter å lete etter et egnet øyeblikk å ta seg en pause i.

 

mandagStengt
tirsdagStengt
onsdag12:00-17:00
torsdag12:00-17:00
fredag12:00-17:00
lørdag12:00-17:00
søndag12:00-17:00

Hordaland kunstsenter holder til i Bergen, og ble etablert i 1976 som det første kunstsenteret i Norge. Aktiviteten på Hordaland
Kunstsenter er synlig gjennom utstillingsprogrammet, med lik vekt på seminarer, presentasjoner og dialog. Siden 1987 har
Hordaland kunstsenter hatt et nordisk gjesteatelierprogram, som fra 2008 også er åpent for
internasjonale kunstnere, kuratorer, skribenter og andre innen kunstfeltet.