James Benning, Bodil Furu, Michael MacGarry, Amie Siegel

Tidligere

THE LAND

MacGarry sea of ash

"The Land" er en utstillingsrekke bestående av fire kunstnerfilmer som bringer forholdet mellom landskap, tid og erfaring ut av balanse.

Med verk av James Benning, Bodil Furu, Michael MacGarry og Amie Siegel brer utstillingen seg utover, ett verk etter det neste - på samme måte som en går horisonten i møte. Hver film er imidlertid en fordypelse i tanken om et landskap som motsetter seg den horisontale og forutinntatte holdningen nedarvet fra landskapstradisjonen. Maleriet og fotografiet er begge sjangere som gjennom tiden har hatt utpreget interesse for å fange horisonten. Holdningen å se-for-å-(be)gripe er kolonialt tankegods som fører til en tilstand hvor det å se blandes sammen med det å eie. Siden landskapet ikke ansees for å ha subjektivitet, blir et ubefolket landskap et medium hvor vårt begjær og vår uro får spre seg fritt.

Summen av de utvalgte filmene gir et inntrykk av at tid og land kan innprentes hos mennesker, og en kan fortape seg i en verdensoppfatning hvor det å eie blir svært komplisert.

Utstillingen er kuratert av Anthea Buys.


Program:

Hver film vises i fem dager fra onsdag til søndag mellom 12:00 - 18:00.
Vernissage fredag 2. februar kl. 19:00. Velkommen!


31. januar – 4. februar:
Amie Siegel, Circuit (2013)

7. februar – 11. februar:
Michael MacGarry, Sea of Ash (2015)

14. februar – 18. februar:
Bodil Furu, Mangeurs de Cuivre (2016)

21. februar – 25. februar:
James Benning, Easy Rider (2012)


--
James Benning (f. 1942, Milwaukee i USA) bor og arbeider in Val Verde i California. Benning har laget filmer og kunst siden 1970.

Bodil Furu (f. 1976 i Askim) bor og arbeider i Oslo og er utdannet fra Statens Kunstakademi (KHiO) i 2002. Hun har i sine filmer arbeidet med tematikker knyttet til landskap, territorier og naturressurser i Norge, Kina og Kongo. Hennes filmer er vist bredt internasjonalt ved blant annet ved Museum of Contemporary Art Leipzig 2017, Biennial of Moving Images 2016 i Genève, The Biennale of Sydney 2014, Lubumbashi Biennale 2013, Lubumbashi i Kongo, Documentary Fortnight Expanded 2007 på MoMA i New York, The 10th Istanbul Biennial i 2007, Today Art Museum Beijing og Momentum i Moss, 2004.

Michael MacGarry (f. 1978, Durban i Sør-Afrika) er billedkunstner og filmskaper basert i Johannesburg i Sør-Afrika. Han er utdannet med mastergrad fra University of the Witwatersrand i 2004. Hans arbeider har blitt vist internasjonalt i ti år og inkluderer TATE Modern; Guggenheim i Bilbao; VideoBrasil; Kortfilmfestivalen i Oberhausen; den internasjonale filmfestivalen i Rotterdam; Clermont-Ferrand internasjonale kortfilmfestival og Rencontres de Bamako. MacGarrys praksis fokuserer på undersøkelser av historier og fortellinger om sosioøkonomi, politikk, og afrikanske gjenstander, hovedsakelig i rom hvor det moderne livet er i en tilstand av oppfinnelse og fluks. 

Amie Siegel (f. 1974, Chicago i USA) arbeider med film, video, fotografi, performance og installasjon. Hun har utdannelsen sin fra Bard College og The School of the Art Institute of Chicago. Siegels seneste separatutstillinger inkluderer Guggenheim-museet i Bilbao; South London Gallery i Storbritannia; The Metropolitan Museum of Art i New York; Museum Villa Stuck i München; Kunstmuseum Stuttgart og MAK i Wien. Hun har deltatt i gruppeutstillinger ved Whitney Museum of American Art i New York; Witte de With i Rotterdam; Hayward Gallery i London; Kunst-Werke i Berlin; CCA Wattis i San Francisco; MoMA PS1 i Queens; MAXXI i Roma; Walker Art Center i Minneapolis og Haus der Kulturen der Welt i Berlin.

mandagStengt
tirsdagStengt
onsdag12:00-18:00
torsdag12:00-18:00
fredag12:00-18:00
lørdag12:00-18:00
søndag12:00-18:00

Hordaland kunstsenter holder til i Bergen, og ble etablert i 1976 som det første kunstsenteret i Norge. Aktiviteten på Hordaland
Kunstsenter er synlig gjennom utstillingsprogrammet, med lik vekt på seminarer, presentasjoner og dialog. Siden 1987 har
Hordaland kunstsenter hatt et nordisk gjesteatelierprogram, som fra 2008 også er åpent for
internasjonale kunstnere, kuratorer, skribenter og andre innen kunstfeltet.