Arild Våge Berge

Tidligere

NOEN STOFFERS MOTSTAND

Arild Vge Berge til nettside 235X150 ny

Noen Stoffers Motstand 

 

 
I Arild Våge Berge sitt prosjekt «The Gravity of a Lake Focused Into One Point» møtes industrihistorie og geologi i en utstilling som søker å utforske den skjøre balansen i menneskets inngripen i naturen. Prosjektet tar utgangspunkt i kraftutbyggingen Tussa i Hjørundfjorden, der kunstnerens farfar hadde en viktig rolle. Gjennom fragmenter fra både arkiv, familiealbum og landskapet selv kan vi som betraktere ane konturene av en historie som både er dramatisk, og har hatt en gjennomgripende påvirkning på et lokalsamfunn, på godt og vondt.
 
«Arbeida kan forståast som maktforskyvingar mellom meg og farfar, natur og kultur, stoffligheit og representasjon. Og som ustabile monument som synleggjer det problematiske ved ein menneskeleg relasjon.»
 
I et stramt visuelt uttrykk med assosiasjoner til en teknologisk og delvis museal estetikk undersøker Våge Berge forskjellige lag av maktstrukturer som spenner fra det familiære til forholdet mellom vitenskap og kunst. I krysningspunktet mellom de minimalistiske og konsise installasjonene og den ladede historien som ligger bak gir denne utstillingen et helt nytt perspektiv på en fortelling om vår nære industrihistorie.
 
Arild Våge Berge kommer fra Ørsta og har sin utdannelse fra Akademin Valand og Kunst og Designhøgskolen i Bergen. Han har vist sine arbeider blant annet ved Bergen Kunsthall og Kunstnernes Hus, og mottok Høstutstillingens debutantpris i 2018.
 
 
 
 

Utstillingsåpning: 17. januar klokka 19

Utstillingen står til 23. februar 
mandagStengt
tirsdag11:00-17:00
onsdag11:00-17:00
torsdag11:00-17:00
fredag11:00-17:00
lørdag11:00-16:00
søndagStengt