Anja Dahle Øverbye

Tidligere

FESTIVALUTSTILLING BJØRNSONFESTIVALEN

AnjaDahleverby720x460 med tekst 4

Møre og Romsdal kunstsenter har i samarbeid med Bjørnsonfestivalen invitert Anja Dahle Øverbye til å være årets festivalkunstner. I «Marbakken» spiller hun på det samtidig tiltrekkende og farlige som finnes på kanten av havstupet. Overført til våre liv; hvilke krefter er det som påvirker oss i hverdagene våre? Hva baserer vi våre valg på? Og i hvilken grad kan vi selv velge? Tittelen spiller også på at livet, som grunnen vi står på, overraskende kan forsvinne under beina på oss, og plutselig befinner vi oss på dypet.

 

Dahle Øverby er tegneserieskaper, forfatter og illustratør. I 2015 utga hun tegneserieromanen Hundedagar, som fikk prisen Årets tegneserie under Oslo Comics Expo i 2016. I 2018 kom tegneserieromanen Bergen, som nylig vant sølv under kåringen av Årets vakreste bøker. Begge romanene er basert på hennes eget liv. Hun har også utgitt fanzinen Hei, er det du som har kreft? (2015), der hun deler sine erfaringer fra egen sykdom. I mange av hennes arbeider er det en dyster undertone og mørk stemning. Hun har selv uttalt at mørkt sosialdrama er en favorittsjanger.

 

Det er nettopp det blandede uttrykket med blyant- og blekktegninger koblet med egne tekster som gjør Dahle Øverbye til en spennende kunstner å vise ved MRK i kobling med  litteraturverdenen som Bjørnsonfestivalen representerer.

 

I festivalutstillingen vil hun vise tidligere og nye arbeider. Det vil være en blanding av tegninger fra romanene og fanzinene ispedd motiver fra Vestlandsnaturen hun er oppvokst i.

 

Anja Dahle Øverbye (1981) er fra Åfarnes i Rauma og bor og jobber i Oslo. Hun er tildelt Rauma Mållags målpris for 2019, og selve prisutdelingen finner sted dagen før festivalutstillingen åpner.  

 

Hun har sin utdannelse fra Kunstskolen i Bergen og Kent Institute of Art & Design (KIAD) i England. Bøkene hennes er oversatt til engelsk, fransk og russisk.

 

Utstillingsåpning: Onsdag 4. september klokka 17.30

 

www.anjadahle.com

 

mandagStengt
tirsdag11:00-16:00
onsdag11:00-16:00
torsdag11:00-16:00
fredag11:00-16:00
lørdag11:00-16:00
søndagStengt