MARTIN STRÅHLE

Tidligere

FRA ET FRØ

MartinStrhle nettside740x460

FRA ET FRØ

Velkommen til åpning av en ny utstilling med arbeider av Martin Stråhle torsdag 27.februar kl.18.00

Martin Stråhle  utforsker grensene for maleriet, hvordan forandringer oppstår gjennom material og arbeidsprosess. Drivkraften er jakten på nye muligheter og måter å bruke maleri som uttrykk. Denne gang har kunstneren hentet inspirasjon fra symboler han funnet i helleristninger og runesteiner. Utstillingen består av en serie «monotypier»  fremst utført i en slags frottage teknikk - med trekull på bomullsduk. Det er den samme teknikken som brukes for å dokumentere hellristinger og runer, en teknikk som i de arbeider skaper et uttrykk der maleriet krysser grensen mellom tegning og grafikk .  

 «Muligheten dette gir for egne tolkninger og konklusjoner når du ser disse symbolene er en interessant og ikke minst vidåpen mulighet for betrakteren til å sette nøyaktig hva de vil i det de ser. Denne vidåpne muligheten for tolkning av symboler er opprinnelsen til starten på min serie med bilder i kull. Serien er basert på et frø, og symbolikken som ligger i ideen om å så et frø og så se det vokse. En idé kan sås i en drøm, eller et enkelt molekyl kan være frøet til starten på et nytt liv, og et stort smell i rommet kan være opprinnelsen til en ny planet. Til å begynne med er det ingenting, men alt dette "ingenting" som har blitt "noe" har hele sin kjerne, et frø. Og kullet på bildene blir, i sin egen materialitet, et symbol på noe som har vært, og fra kull og aske stiger noe opp igjen, som spiren fra et sprukket frø.»

Martin Stråhle (f.1987,Sverige) bor og arbeider i Trondheim. Han har en mastergrad fra Kunstakademiet i Bergen (2018). Stråhle arbeider først og fremst med maleri og dets materialitet, og forholdet maleriet har til andre medier som skulptur, tekstil og performance. I januar har han hatt separatutstilling på Babel i Trondheim, og han har deltatt på gruppeutstillinger som bland annet Høstutstillingen - Kunstnernes hus 2018, da han mottok Norke grafikeres fonds pris for verket Painted by a free spirit. Unge inviterte - Landsforeningen for norske malere (LNM) og Bare mennesket lager rett linjer - Norsk Billedhuggerforening 2019. Samme år ble Martin Stråhle tildelt et års arbeidsstipend fra Norske billedkunstnere.

mandagStengt
tirsdag11:00-16:00
onsdag11:00-16:00
torsdag11:00-16:00
fredag11:00-16:00
lørdag11:00-16:00
søndagStengt