Trine Røssevold

Tidligere

PROSJEKTUKE 2

Prosjektuke2Rssevold Nettside740x460

Årets andre prosjektuke er tildelt kunstner Trine Røssevold som vil gjennomføre sitt prosjekt i Mottaket prosjektrom i Ålesund i perioden 27. juni – 13. juli.

 

Røssevolds prosjekt JEG TROR tar utgangspunkt i et menneskelig behov for noe større enn oss selv, det som i våre kulturer ofte kalles en religion eller et livssyn. I religionen finnes et språk som konkretiseres gjennom dogmer, handlinger og ritualer, og som hjelper oss med å praktisere vår tro. Med inspirasjon fra dette språket ønsker kunstneren å undersøke om det er mulig å gi den menneskelige troen en handling og et uttrykk.

 

Røssevold vil jobbe ut fra påstanden «Jeg tror» og samtidig spørre besøkende til Mottaket og andre hun møter i løpet av prosjektperioden «Hva tror du på?». Røssevold mener mennesker i dag har behov for noe å tro på, med utgangspunkt i dagens mørke og dystopiske framtidsutsikter.

 

Eg har hengt meg opp i truvedkjenninga. Dei fleste religionar har ei slik. Den samanfattar innhaldet i trua og den skaper fellesskap gjennom at ein seier innhaldet høgt, og i lag med andre. Men det som fascinerer meg er sjølve handlinga; fordi den gjer den uhandgripelege og komplekse trua, konkret.

 

Kunstneren inviterer folk inn i Mottaket for å komme og se, og ønsker en dialog med de besøkende om trostematikken. Underveis i samtalene tar hun notater, som vil danne grunnlag for motiver hun vil feste til et langt lerret som hun skal jobbe med hele perioden. Målet er å undersøke om det vi tror på blir tydeligere for oss gjennom den maleriske prosessen og det etterhvert foreliggende resultatet. Kan dette i såfall sammenlignes med kirkekunstens oppdragende og tydeliggjørende funksjon?

 

Trine Røssevold har sin utdannelse fra Duncan Of Jordanstone College Of Art i Dundee, Skottland, og

Akademie Der Bildenden Kunste i Wien, Østerrike.

 

Møre og Romsdal Kunstsenters (MRK) prosjektuker er et konsept hvor man ønsker å la idéen om det kunstneriske arbeidsrommet smelte sammen med visningsrommet. For kunstneren er det en mulighet til å utvikle en idé i dialog med rommet, det aktuelle stedet og publikum. Det er mulig å besøke kunstneren i Mottaktet prosjektrom tirsdag – lørdag kl 11-17 i prosjektperioden.

 

Prosjektukesamtale: Torsdag 4. juli kl 19, Mottaket prosjektrom

Kunstner i samtale med daglig leder ved MRK

mandagStengt
tirsdag11:00-16:00
onsdag11:00-16:00
torsdag11:00-16:00
fredag11:00-16:00
lørdag11:00-16:00
søndagStengt