Separatutstillinger med Kari Mølstad og Torill Nøst

Tidligere

"NYE SPOR" OG "HVOR LENGE LYSER VI?"

molstadnostflyer
mandagStengt
tirsdagStengt
onsdag12:00-16:00
torsdag12:00-16:00
fredag12:00-16:00
lørdag12:00-16:00
søndag12:00-16:00

Lørdag 28.09.2019 kl. 14:00-16:00 har Oppland Kunstsenter gleden av å ønske velkommen til åpning av nye utstillinger med Kari Mølstad i Hovedgalleriet og Torill Nøst i Glasskuben. Det blir åpningstale ved billedkunstner Jannecke Lønne Christiansen, og et innslag av dans med danseren Carl Aquilizan.

 

Kari Mølstad arbeider skulpturelt i glass, og de senere årene har arbeidene hennes fått mye oppmerksomhet innen det norske kunsthåndverksfeltet. Mølstad etterstreber å tilføre håndverkets skikkelighet en ekstra dimensjon gjennom sliping, saging, gravering, sandblåsing og polering. Følsomhet og grundighet gjør hennes formsterke verk bemerkelsesverdige og kraftfulle. Ved Oppland kunstsenter skal hun vise et stort antall nye arbeider i utstillingen Nye spor. Her videreutvikler hun flere av teknikkene hun har arbeidet med de senere årene gjennom estetiske og sanselige formeksperimenter, håndverksmessig presisjon og optiske effekter i glass. Utstillingen får også frem Mølstads miljøengasjement; Arbeidene viser naturens sårbarhet gjennom glass som materiale, som en form for ordløs aktivisme. www.karimolstad.no


Torill Nøst arbeider innen fotografi. Motivene hennes har et rent og sterkt formspråk som ofte fokuserer på de vare overgangene mellom lys og mørke. Samtidig har arbeidene alltid flere lag av fortolkningsmuligheter som skaper flertydighet og åpner for en vag uro eller ambivalens. Ved Oppland Kunstsenter viser hun installasjonen Hvor lenge lyser vi? som består av en serie fotografiske portretter av kvinner. Alle kvinnene er lyssatt bakfra, slik at vi bare så vidt kan skimte ansiktene. Utstillingen i Glasskuben åpner for tolkninger knyttet til feminisme og kvinnens eget blikk på seg selv,  men også liv og død og hva det vil si å være menneske.

http://www.torillnost.no


Velkommen til Oppland Kunstsenter 28. september kl. 14! 

Åpningstider utover selve åpningsdagen er onsdag-søndag kl. 12:00-16:00. Utstillingene står til og med 27. oktober 2019.