LELLO//ARNELL, Sofie Nøsteng og Belinda Blignaut

Tidligere

READING PALMS OG WORKING FROM THE INSIDE

LELLO//ARNELL. Kunstnernes eget foto.

 

Lørdag 16. mars klokken 14.00 åpner to duoutstillinger på Oppland kunstsenter;

Reading Palms med LELLO//ARNELL, og Working from the Inside med Sofie Nørsteng og Belinda Blignaut.

Åpningstale ved Jannecke Lønne Christiansen, billedkunstner og nestleder i Oppland kunstsenter sitt styre.

På åpningsdagen lørdag 16.3. holder senteret åpent fra klokken 10.00 slik at det er mulig for publikum å se  performancen der Belinda Blignaut kapsler seg inn i leire i flere stadier. Publikum inviteres til å komme og går fra klokken 10 og frem til den offisiell åpning av begge utstillingene klokken 14.00.

Utstillingene står frem til 28. april. Våre åpningstider er onsdag – søndag, 12 – 16.

 

LELLO//ARNELL, Reading Palms

LELLO//ARNELL er en norsk-svensk kunstnerduo, bestående av  Jørgen Craig Lello (f.1978) og  Tobias Arnell (f.1978). De har samarbeidet siden 2003 da de begge studerte ved Kunstakademiet i Oslo. LELLO//ARNELL jobber hovedsaklig med skulptur, men også innen maleri og fotografi. Arbeidene deres ser idébasert, men med en sterk materiell og skulpturell fremtoning. I sitt kunstneriske virke tar LELLO//ARNELL ofte utgangspunkt i historiske dokumenter, symboler og hendelser, og bruker disse til å stille spørsmål ved sosiale strukturer og metoder, samt deres gyldighet. I utstillingen Fiction & Forgery behandler kunstnerduoen LELLO//ARNELL komplekse problemstillinger knyttet til hvordan fysiske, arkitektoniske, visuelle, urbane  samfunnsstrukturer er i endring. I et skulpturelt og visuelt skjæringspunkt mellom ekspresjonistisk overflod og fabrikkert, minimalistisk masseproduksjon, problematiserer de hvordan disse strukturene påvirker oss som individer og samfunn.

www.lelloarnell.com

 

Sofie Nørsteng og Belinda Blignaut, Working from the Inside

I sin duoutstilling ved Oppland kunstsenter viser Sofie Nørsteng (1981, Lillehammer) og Belinda Blignaut (1968, Sør-Afika) kroppslige og prosessuelle skulpturer utarbeidet i leire. Utstillingen er et resultat av kommunikasjon kunstnerne i mellom via Instagram, og er uttrykk for hvordan kunstneriske samarbeidsprosjekt kan materialiseres på tross av store fysiske avstander og ulik kulturell bakgrunn. Kunstnerne deler en felles interesse for leirens egenfarge, den kunstneriske arbeidsprosessen og hvordan objektene dannes og fremstår. På forskjellige tilnærmingsmåter fremstiller de begge objekter der intellektet og kroppslige erfaringer møtes, og gjenskapes som naturelementer.

www.instagram.com/sofienoersteng

https://belinda.co.za

 

mandagStengt
tirsdagStengt
onsdag12:00-16:00
torsdag12:00-16:00
fredag12:00-16:00
lørdag12:00-16:00
søndag12:00-16:00