Oppland kunstsenter

Tidligere

"SAMLEREN OG RADIOAMATØREN" OG "RUTE"

arnekleivplakat
mandagStengt
tirsdagStengt
onsdag12:00-16:00
torsdag12:00-16:00
fredag12:00-16:00
lørdag12:00-16:00
søndag12:00-16:00

Oppland Kunstsenter gjenåpner med smitteverntiltak*: Velkommen til åpningen av "Samleren og radioamatøren" av Marit Arnekleiv, og "Rute" av Martin Sæther lørdag 9. mai klokken 14!

* Maks 50 personer av gangen, holde én meters avstand, håndsprit ved inngangen, notere navn og telefonnummer for eventuell smittesporing.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samleren og radioamatøren 9. Mai-14. Juni 2020

Marit Arnekleiv (f. 1957) bor og arbeider på Tretten i Gudbrandsdalen, og er utdannet ved Statens håndverk- og kunstindustriskole. Relasjonen til stedet er viktig i Arnekleivs kunstpraksis, som spenner fra interaksjon i natur og offentlige rom til skulptur og fotografi. Samleren, Arken og Radioamatøren er et tredelt prosjekt der Samleren og Radioamatøren vises på Oppland Kunstsenter og Arken presenteres på Harpefoss hotell 19.9.-17.10.2020.

De tre prosjektene har alle en forbindelse til Arnekleiv sin onkels beretninger fra mellomkrigstida, andre verdenskrig, tidlig etterkrigstid og hans samling og lidenskap for radioer. Et fellestrekk er stemmen; stemmen fra andre siden av jordkloden som når deg via radiobølger, eller radiostemmen gjennom duken i etterkrigstidens designede apparat. Ord som hinne og kontaktflate er relevante både i installasjonen som vises i galleriet, og i en serie fotografier av høyttalerduker fra gamle radioer.

I publikasjonen Samleren, Arken og Radioamatøren presenteres de tre prosjektene samlet. I tillegg til forordet av bokas redaktør, Eivind Slettemeås, presenteres tekstene Kjærlighet tiltenkt andre av Eivind Hofstad Evjemo, og Til flaten og forbi, samtale mellom Else Marie Hagen og Marit Arnekleiv. Boken inngår i bokserien TILT og er utgitt i samarbeid med Oppland Kunstsenter.
Boken kan kjøpes i forbindelse med utstillingsbesøk.

http://www.arnekleiv.no

 

Rute av Martin Sæther 9. Mai-14. Juni 2020

Martin Sæther (f. 1986) er oppvokst i Heidal i Gudbrandsdalen og har utdanning fra Kunstakademiene i Oslo, Wien og Trondheim. Sæther sin praksis er preget av tidkrevende håndverk, uttesting av materialer og utvikling av nye teknikker, og gjenspeiler en interesse for gjenbruk og kretsløp. I sine skulpturelle arbeider bearbeider han et anonymt formspråk, og setter glemte eller oversette gjenstander og motiver i forgrunnen.

Ved Oppland Kunstsenter viser han utstillingen Rute. To svarte skulpturelle billedflater er laget med oppklipte svarte servietter som er støpt inn i pappmachéflak. Motivene viser flere sirkler som kan minne om solformørkelser. Et annet verk viser en misfornøyd sol på en overskyet himmel. I utstillingens arbeider kan man finne rutenett og sirkler, strukturer som minner om gammel og slitt strietapet, samt organiske tegninger av frø og nøtter. Verkene går i direkte dialog med rommet de vises i. En av kvalitetene ved Sæthers arbeider er nettopp denne glidende overgangen mellom verk og virkelighet, mellom skulptur, readymade og objekter og arkitektur som i utgangspunktet ikke er tenkt som kunst.