John Raustein og Sofia Karyofilis

Tidligere

UTSTILLINGENE FLYTENDE FESTE OG INNER GAZE

flyerweb3
mandagStengt
tirsdagStengt
onsdag12:00-16:00
torsdag12:00-16:00
fredag12:00-16:00
lørdag12:00-16:00
søndag12:00-16:00

Lørdag 17 august klokken 14.00 åpner to separatutstillinger ved Oppland Kunstsenter med John Raustein og Sofia Karyofilis. Åpningstale ved Janeke Meyer Utne, kunsthistoriker og konservator ved Lillehammer Kunstmuseum. 

Velkommen!

 

Flytende feste, 17.8. – 15.9.

John Raustein utforsker tekstiltradisjonens og tekstilhåndverkets muligheter materielt, konseptuelt, teknisk og skulpturelt. I hans kunstneriske praksis arbeider han metodisk med abstraksjon av mentale og taktile minner. Raustein opplever at det finnes en universell forståelse av tekstile materialer som innehar en unik evne til å bære på fortellinger, erindringer og minner.

Installasjonen Flytende feste er laget spesifikk til Oppland kunstsenter og tar tydelige grep i utstillingsrommet. Installasjonen består av flere nyproduserte tekstile verk i forskjellige formater i alt fra monumentale til mindre, nærmest usynlige verk som samlet forvandler galleriet til et stumt tekstilt rom hvor grensene for hvert enkelt verk hviskes bort. Betrakter inviteres inn i en installasjon av gjenskapte minner i form av assosiative objekter og skulpturelle tekstile arbeider.

Utstillingen har mottatt støtte fra Billedkunstnernes Vederlagsfond.

 www.johnkraustein.com

 

Inner Gaze, 17.8. – 15.9.

I installasjonen Inner Gaze har Karyofilis hamret frem skulpturer ved å modellere og strekke papirtynn kobberfolie til tyngdekraften innhenter dem. Hun er på leting etter det som befinner seg inne i massen, som danner grunnlaget for utformingen av skulpturenes karakter. Lik nysgjerrigheten for det ukjente i et kuriositetskammer, vil hun hente disse karaktertrekkene frem i en setting der det underlige kan betraktes uhemmet. Hun trekker en parallell mellom hvordan dagens digitale rom fungerer som utsnitt av en større og mer nyansert sansbar virkelighet, og hvordan objektene i kuriositetskammere ble tatt ut av sin opprinnelige kontekst og satt inn i nye konstellasjoner og historier.

Utstillingen har mottatt støtte fra Regionale prosjektmidler for visuell kunst.

 www.sofiakaryofilis.com

Inner Gaze av Sofia Karyofilis.

Inner Gaze av Sofia Karyofilis. Kunstnerens eget foto.