Aage Gaup

Tidligere

DOLOŠ GIELLA - OĐĐA HÁPMI JA BÁHTAREADDJIT / GAMMELT SPRÅK - NY FORM OG FLYKTNINGER

Samisk senter for samtidskunsts siste utstillingsperiode for 2018 viser utstillinger av Aage Gaup og Jan Eirik Evjen. I begge utstillingene er skulptur i fokus, men også bilder utført i ulike teknikker inngår. Det som forbinder utstillingene utover det formale er at begge kunstnerne er opptatt av mytologi, tegn, symboler og relasjon til natur.

Aage Gaup viser nye arbeider som under sommeren og høsten er jobbet frem til denne utstillingen. Han vil vise 5 større treskulpturer og 3 store tegninger på treplate. Gaups erfaring fra teateret kommer til uttrykk gjennom at utstillingen har en scenografisk lyssetting og et lydspor, der han samarbeider med Halvdan Nedrejord, lyddesign, og Kurt Hermansen, lysdesign. Tematikken og det visuelle språket er relatert til samisk mytologi og figurer fra trommer.

Aage Gaup (f. 1943) er bosatt i Karasjok og har atelier i tilknytningen til sin egen bolig. Gaup har sin utdannelse fra Kunstakademiet i Trondheim ved skulpturavdelingen. Gaup har en omfattende kunstnerkarriere å vise til med en rekke utstillinger i inn- og utland, særlig i gruppeutstillinger med et samisk perspektiv og tematikk. Det er likevel gjennom offentlige utsmykkinger og oppdrag som skulptør, Gaup særlig har markert seg bl.a. i Karasjok med Ole Ravna og Samuel Baltos minnesmerke, videre Varanger samiske museum, Universitetet i Tromsø, Bodø Lufthavn og Kautokeino kulturhus for å nevne et utvalg. Gaup er en av landsdelens mest markerte kunstnere, med en omfattende produksjon og virke i 40 år fra hans første deltakelse på Høstutstillingen i 1978. Gaup har parallelt med skulptur, jobbet som scenograf for Beaivváš Sámi Náunálateáhter.

mandagStengt
tirsdag10:00-16:00
onsdag10:00-16:00
torsdag10:00-16:00
fredag10:00-16:00
lørdag11:00-16:00
søndag11:00-16:00