Tonje Plur

Tidligere

LIFE AS IT HAPPENS

Untitled9.18.1

Tonje Plur, designer/kunsthåndverker har laget et kleskolleksjon inspirert av sine venner i Karasjok og er en hyllest til samisk ungdomskultur og håndverk. I påsken viser hun et utvalg av hennes kolleksjon på Sámi Dáiddaguovddáš (SDG) som en pop-up utstilling i foajeen. I tillegg vises en kortfilm av Tonje Plur og Marvin Pope som ble filmet i Karasjok i påsken i fjor. 

Pop-up utstilling på Samsik senter for samtidskunst: 16. - 20. april, åpningstider 11:00 - 16:00. 

Tonje Plur forteller selv om sitt arbeid 16. april kl. 18:00.

 

Tonje Plur er klesdesigner uteksaminert med master fra Kunsthøgskolen i Oslo i 2017. Hun har også et svennebrev i kjole- og draktsøm og bakgrunn i tekstilhåndverk. Hennes arbeider preges av tekstile overflateteknikker, strikk og farger. 

Mine arbeider ligger i skjæringspunktet mellom tekstilkunst og klesdesign. Jeg arbeider med klær og tekstiler som en måte å uttrykke meg på. Et utdrag av kolleksjonen vises i utstillingen, inkludert antrekket Čammo som er innkjøpt av Nasjonalmuseet, sier Plur.

Inspirasjonen til Tonjes nyeste kolleksjon er hentet fra hennes venner i Karasjok og deres kontoer på sosiale medier. Kolleksjonen kan fremstå som en collage av dette. Det er natur, fest, snøscootere og hunder om hverandre – samlet i en kolleksjon og uttrykt gjennom silhuetter og tekstile overflater.

I forbindelse med kolleksjonen filmet Marvin Pope og Tonje Plur en film, med hjelp av folk i Karasjok. Meningen med filmen er å sette klærne inn i den konteksten som var inspirasjonen for hele arbeidet.  

Det er flere år siden jeg bodde i Karasjok en liten stund, men jeg er jevnlig tilbake her for å besøke venner og tilbringe ferier med kjærestens familie. Gjennom kolleksjonen og filmen vil jeg vise hva jeg liker med å være her oppe, avslutter Tonje Plur med. 

 

 

mandagStengt
tirsdag10:00-16:00
onsdag10:00-16:00
torsdag10:00-16:00
fredag10:00-16:00
lørdag11:00-16:00
søndag11:00-16:00