Per Adde, Matti Aikio, Asbjørn Forsøget, Aage Gaup, Trygve Lund Guttormsen, Aslaug Juliussen, Britta Marakatt Labba, Mathis Nango, Hege Annestad Nilsen, Hilde Skancke Pedersen, Synnøve Persen, Outi Pieski, Alf Salo, Elisabeth Aalsos Strand, Anders Sunna, Ingun Utsi, Eva Delving Wiklund.

Tidligere

ØNSKEREPRISE

gollegkti detail 2

Sámi Dáiddagguovddáš (SDG) skal flytte.

Alle gleder seg til de nye lokalene, men det er ikke uten vemod at vi nå skal forlate de gamle. Lokalene har kjent SDG i 14 år, og mange mennesker har fulgt kunstsenteret torfast.

Kunstnere skaper store kunstverk. Men glemt bort i en krok på atelieret, er verket aldri stort. Det er i møtet med et publikum at verket starter å leve. Det er når kunstneren tar den store sjansen det er å sende verket ut i verden, til publikum, at det får sin verdi. Det er publikums opplevelse av verket som starter en gjensidig prosess. Opplevelsen er personlig, hver enkelt menneske eier sin egen opplevelse, forskjellig fra alle andres. Og dette er det som danner grunnlaget for denne utstillingen vi avslutter med i de gamle lokalene.

Det ble sendt ut en invitasjon til alle de som trofast har kommet på utstillinger, til tidligere og nå værende ansatte på SDG, og til medlemmene i Samisk Kunstnerforbund, der det ble bedt om å ta utgangspunkt i utstillinger ved SDG, og komme med forslag til verk de har lyst til å se igjen.

 

mandagStengt
tirsdag10:00-16:00
onsdag10:00-16:00
torsdag10:00-16:00
fredag10:00-16:00
lørdag11:00-16:00
søndag11:00-16:00