Tomas Colbengtson, Geir Tore Holm, Svein Flygari Johansen, Annelise Josefsen, Iver Jåks, Inger Blix Kvammen, Elly Mathilde Novvale, Outi Pieski, Katarina Pirak Sikku og Kristin Tårnesvik

TIME FOR SCULPTURE #3

Inger Blix Kvammen

Samisk senter for samtidskunst inviterer til den tredje utstillingen i serien Time for Sculpture. Her vil publikum møte kunstverk som kan bidra til å tenke nytt rundt bruk av hverdagsgjenstander, bruk av materialer, samt å sette objekter eller gjenstander inn i en ny sammenheng – slik at noe nytt og gjerne uventet oppstår. Flere av kunstnere har øye for materialer som man kanskje i første øyekast ikke tenker kan benyttes i kunstverk.

Utstillingsåpning og performance på Samisk senter for samtidskunst

Lørdag 6. april kl. 18:00. 

Performance er med de to Oslo baserte kunstnere Jennie Hagevik Bringaker og Erlend Hogstad. Denne finner sted i utstillingen med skulpturene til Aase Texmon Rygh. 

 

Time for Sculpture #3 – Mixed media!

Kurator: Kristoffer Dolmen, direktør SDG

Utstillingen viser tredimensjonale arbeider av 10 kunstnere som jobber lekent og med et friere forhold til materialbruk. Dette inkluderer modeller, objekter av blandet teknikk, objet trouvé (funnet gjenstand). Ulike typer hverdagsmateriale er tatt i bruk av flere av kunstnerne, bearbeidet eller ubearbeidet. En annet ledespor å forfølge i utstillingen er begrepet mixed media eller på norsk blandet teknikk, som i prinsippet kan være hva som helst, men beskriver en kunst som ikke går å kategorisere innenfor de tradisjonelle mediene som f. eks. maleri og grafikk. 


Alle kunstverkene som inngår i utstillingen tilhører Samisk kunstmagasin/RDM. Utstillingen følger som den tredje i denne rekken der direktør ved Samisk senter for samtidskunst Kristoffer Dolmen er kurator. - I forbindelse med dette arbeidet har jeg gjennomgått hele samlingen til det samiske kunstmagasinet og virkelig fått innblikk hvilket mangfold samlingen rommer. Rikt representert i samlingen, er tradisjonelt håndverk og materialbruk, men også nyere kunst fra de ledende samiske samtidskunstnerne i dag slik som Geir Tore Holm, Kristin Tårnesvik og Outi Pieski som alle er representert med arbeider i utstillingen Time for Sculpture #3, sier Dolmen.   

Som kurator har Dolmen en spesiell interesse for skulptur og tredimensjonal kunst og har etter å ha jobbet med tre utstillinger denne vinteren fått en sterkere ønske om å jobbe også utendørs med kunst: - Skulptur i landskapet eller der vi ellers ferdes er noe som får kunsten til å bety noe i hverdagen, det ser vi med Aase Texmon Rygh sin skulptur som står i skolegården her i Karasjok, alle som har gått på skolen her, har et forhold til den. 

Utstillingen gjennomføres i samarbeid med Samisk kunstmagasin/RDM. 

mandagStengt
tirsdag10:00-16:00
onsdag10:00-16:00
torsdag10:00-16:00
fredag10:00-16:00
lørdag11:00-16:00
søndag11:00-16:00