Jan Eirik Evjen

Tidligere

VISUELLE TANKER / VISUÁLA JURDAGAT

Samisk senter for samtidskunsts siste utstillingsperiode for 2018 viser utstillinger av Aage Gaup og Jan Eirik Evjen. I begge utstillingene er skulptur i fokus, men også bilder utført i ulike teknikker inngår. Det som forbinder utstillingene utover det formale er at begge kunstnerne er opptatt av mytologi, tegn, symboler og relasjon til natur.

 

Jan Eirik Evjen viser en serie med skulpturer i varierte dimensjoner. Skulpturene er utført i metall, tre og stein. I tillegg viser han bilder i ulike teknikker, bl.a. tegninger (kull på papir), avtrykk av skulptur (sverte på papir), relieff og plater der motivene er skrapespor. Evjen har for utstillingen laget en ny skulptur av trestokker som står ute foran senteret – ferske bjørkestokker er hentet inn fra skogen her i Karasjok. Verket heter Til minne om Muitun og er et skulptur til minne for Utøya ofrene.

Jan Eirik Evjen (f. 1957) er bosatt i Trondheim og har atelier ved Lademoen kunstnerverksteder (LKV), et atelierfelleskap for 38 kunstnere. Evjen har sin utdannelse fra Kunstakademiet i Trondheim (1973 – 78), samt fordypningsår fra daværende Norges tekniske høgskole (1982 – 83). Evjen har siden endt utdanning vært aktiv som kunstner med deltakelse i en rekke gruppeutstillinger, juryerte årsutstillinger (høstutstillingen, landsdelsutstillinger) og separatutstillinger. I tillegg har han utført oppdrag for ulike bygninger og uteområder i Trøndelag ved bl.a. Ila skole, Vikåsen oppvekstsenter, Luftkrigsskolen og Innherred sykehus. Evjen har engasjert seg særlig i utviklingen av Trondheim som kunstscene, noe hans engasjement i oppbyggingen av LKV og Babel visningsrom vitner om i tillegg til andre verv, formidling og undervisning.

mandagStengt
tirsdag10:00-16:00
onsdag10:00-16:00
torsdag10:00-16:00
fredag10:00-16:00
lørdag11:00-16:00
søndag11:00-16:00