Johan Urban Bergquist

Tidligere

BEHIND THE GREEN DOOR

Bergquistbilde2

Vestfold Kunstsenter er stolte over å kunne presentere utstillingen Behind the Green Door av Johan Urban Bergquist. 
Bergquist arbeider med tegning, installasjon, performance og skulptur, men bruker ofte kombinasjoner av disse teknikker for å lage en mer kompleks virkelighet.

Under åpningen blir det performance med Bergquists alter ego Count Pukebeard - en rimelig sær og ikke alltid helt politisk korrekt støymusiker. Han er ikke alltid utagerende men alltid uforutsigbar. Count Puke Beards forestillinger er improviserte, ikke-liniære og i beste fall surrealistisk overjordiske.

 Tematisk jobber Bergquist med drømmer og andre former for alternativ til vår rasjonelle virkelighet. Bergquists motiver er derimot ikke direkte hentet fra hans drømmer, men er heller et forsøk på å gjenskape en atmosfære som ligner drømmens. Som regel handler det om møter mellom ting og fenomener som i utgangspunktet ikke hører sammen, men som, når de settes sammen, skaper helt nye fortellinger bortenfor det som er normalt. Han prøver å finne måter å skape drømmer. Kunst som beveger seg med drømmens vidunderlige frihet: tydelig i sin form, men fullstendig fri i sin fortelling.

Johan Urban Bergquist (f. 1965) er en svenskfødt, Oslobasert kunstner utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim. Han arbeider med tegning, installasjon, performance, skulptur, artist´s books og støymusikk. Han benytter ofte kombinasjoner av disse teknikker for å skape en mer kompleks helhet i sine arbeider og utstillinger. Referansene i Bergquists kunst er mange og sprikende, men det koker hovedsakelig ned til utforsking av alternative virkeligheter og sinnstilstander blandet med en stor dose mørk humor. Bergquists har deltatt på en rekke separat- og gruppeutstillinger, hovedsakelig i Norge og Sverige. Tidligere i år var han invitert til å lage en performance på kunstbiennalen Joshua Treenial i California, USA.

Utstillingen i Vestfold Kunstsenter vil inneholde nye tegninger, noen eldre objekter og en installasjon.

 

Velkommen!

Med vennlig hilsen

VESTFOLD KUNSTSENTER

 

mandagStengt
tirsdagStengt
onsdag11:00-16:00
torsdag11:00-19:00
fredag11:00-16:00
lørdag12:00-15:00
søndag12:00-15:00