Anne Stabell i samarbeid med Vestfold kunstsenter

Tidligere

NÆRKONTAKT MED DEN KREATIVE PROSESSEN - MØT KUNSTNEREN ANNE STABELL I DAGENE FØR UTSTILLINGSÅPNING!

DSC0351web

Anledningen er Anne Stabells utstilling IMMER WIEDER WEITER SPINNEN  i Vestfold Kunstsenter 21.05. – 19.06. 2016.

 

IMMER WIEDER WEITER SPINNEN er en fortelling om fornyelse. Gammelt sengetøy rives i strimler og spinnes sammen til store nett. Formen avhenger av sted og situasjon.

Har du lyst til å bli med «bak scenen» og møte en samtidskunstner i arbeid? Få et innblikk i den kreative prosessen? 

Dersom du ønsker kan du også gjerne bidra til utformingen av installasjonen. Enten ved å donere sengetøy du ikke har bruk for lenger, og/eller ved å delta i den praktiske utformingen sammen med kunstneren.

Åpent for publikum: Torsdag 12. og torsdag 19.mai.  Begge dager 16 – 18. Stikk innom! Helt gratis. Ingen påmelding.

Omvisning for skoleelever/grupper: Torsdag 12. - fredag 13. mai. Torsdag 19. og fredag 20. mai 2016. Alle dager 10 - 16. OBS: Må forhåndbestilles!

Kontakt:  post@vestfoldkunstsenter.no  Tlf: 333 19 350/ 950 87 883

Eget opplegg for elever og lærere i den videregående skolen. Ta gjerne kontakt for mer informasjon!

Anne Stabell- IMMER WIEDER WEITER SPINNEN i Vestfold Kunstsenter 21.05 – 19.06. 2016
IMMER WIEDER WEITER SPINNEN er en fortelling om fornyelse. Gammelt sengetøy rives i strimler og spinnes sammen til store nett. Formen avhenger av sted og situasjon. Sammen med nettene plasseres figurer og veggarbeider som også er spunnet og vevet av strimlet sengetøy. Utstillingsrommet gjøres om til et grenseland man kan bevege seg fysisk i. Publikum inviteres til å bidra gjennom å levere fra seg sengetøy de ikke lenger har bruk for. Prosess og resultat får dermed en kollektiv karakter. 
Som tittelen antyder er utstillingen et arbeid som stadig fortsetter. Ideen er å la livets tilfeldigheter, inklusive visningsrommene og hva slags sengetøy kunstneren får tak i, bestemme i hvilken retning fortellingen skal utvikle seg fra gang til gang den blir fortalt.
Hun lar alt som påvirker seg påvirke prosessen når hun arbeider. Kunstnerens ønske er at publikums assosiasjoner skal vandre like fritt som hennes egne, og at de kan forholde seg til det de opplever som til en drøm man ikke helt forstår, men som oppleves virkelig så lenge man er i drømmen. Carl Gustav Jungs teorier om drømmer og deres betydning for menneskelige endrings-prosesser er en av hennes viktigste inspirasjonskilder.
Figurer, veggarbeider og planlegging i modell forberedes på atelieret, -  mens mye av spinningen gjøres på stedet, tilpasset rommene, og gjerne med publikums deltakelse.

 ANNE STABELL er tekstilkunstner, bosatt i Skien i Telemark og Husum i Nordfriesland i Tyskland, har deltatt i tallrike internasjonal anerkjente utstillinger i Europa, USA og Kina så vel som regionale og nasjonale utstillinger i Norge. Hun har vunnet en rekke priser og stipender og har hatt tallrike oppdragsverk for offentlige- og private bygg.

www.annestabell.no  

VELKOMMEN
Mvh
VESTFOLD KUNSTSENTER
Ellen Rishovd Karlowicz
Formidler

 

mandagStengt
tirsdagStengt
onsdag11:00-16:00
torsdag11:00-19:00
fredag11:00-16:00
lørdag12:00-15:00
søndag12:00-15:00