Sidsel Bergløff

Tidligere

ROSA LABYRINT

Fjellsprekk1976 125x346cm sisalullnylontre og glassperlerFotoTomas Moss

Sidsel Bergløff har gjennom hele sitt kunstnerskap arbeidet med tekstil og vegginstallasjoner. Hennes produksjon kjennetegnes av en utpreget sans for materialitet og farger som uttrykksbærende element.

OBS: Utstillingen åpner så snart smittevernsreglene tillater det -  ny åpningsdato kommer.

Bergløff debuterte på Høstutstillingen i 1967, men fikk sitt gjennombrudd som kunstner med en utstilling i Kunstnernes Hus i 1972. Her stilte hun ut sammen med Sidsel Colbiørnsen og viste fjorten tepper i forskjellige materialer (ull, lin, nylon, sisal og plast) og i ulike blandingsteknikker. For Bergløff resulterte utstillingen i Kunstnernes hus i flere oppdrag i offentlig bygg, blant annet ved Haugerud ungdomsskole og Statens senter for epilepsi i Bærum. I utstillingen Rosa Labyrint viser Bergløff et utvalg verk fra 1970 årene og frem til i dag i Vestfold Kunstsenter.

Bergløff var i tillegg kunstpolitisk engasjert i arbeidet med å sikre kvinnelige tekstilkunstnere gode arbeidsvilkår blant annet ved å få etablert en egen jury på Høstutstillingen, en egen tekstilorganisasjon innen Bildende Kunstneres Styre, tekstilutdanning på akademinivå og innkjøp av tekstilkunst til Nasjonalgalleriet. De kjempet for at tekstilkunsten skulle anerkjennes som en likeverdig kunstnerisk disiplin på lik linje med grafikk, maleri, skulptur etc. Bergløff var også aktivt med å etablere foreningen Norske Tekstilkunstnere (1977), hvor hun i perioden 1980-1981 virket som styreleder. 

Sidsel Bergløff (f. 1940, Blommenholm) er utdannet i tegning og vev fra Statens Kvinnelige Industriskole (1959-1964). Her lærte hun å veve på flatvev og tegning som utgangspunkt for brukstekstiler. Den kunstneriske opplæringen fikk Bergløff hos tekstilkunstneren Synnøve Anker Aurdal og av ektemannen, billedkunstner Jan Radlgruber. Etter utdannelsen jobbet hun seks år som assistent i verkstedet til Anker Aurdal. Her fikk hun etterhvert mye ansvar og deltok i hele prosessen fra kartong til ferdig produkt. Bergløff har blant annet stilt ut i Oslo Kunstforening, Stavanger Kunstforening, Kunstnernes hus, Galleri F 15, Jeløya, Vestlandske Kunstindustrimuseum i Bergen og Nordisk Kunstutstilling i København. Bergløffs arbeider er blant annet innkjøpt av Norsk Kulturråd, Oslo kommunes kunstsamlinger, Bærum kommune, Nasjonalmuseet for kunst/Kunstindustrimuseet i Oslo og Nora Industrier i Oslo. Bergløff har siden 1998 vært bosatt på Nøtterøy, hvor hun også har sitt atelier og daglige virke som kunstner.

 

Sidsel Bergløff vil i tillegg til utstilling lansere publikasjonen Sidsel Bergløff – Rosa Labyrint som utgis på Galleberg forlag.

 

Utstillingen er støttet av Norsk Kulturfond og Vestfold og Telemark fylkeskommune.

 

Foto: Tomas Moss

mandagStengt
tirsdagStengt
onsdag11:00-16:00
torsdag11:00-16:00
fredag12:00-15:00
lørdag12:00-15:00
søndag12:00-15:00