KRISTINE ØKSENDAL

Tidligere

SCENES FROM THE GARDEN

bilde 1
mandagStengt
tirsdagStengt
onsdag11:00-16:00
torsdag11:00-19:00
fredag11:00-16:00
lørdag12:00-15:00
søndag12:00-15:00

Kunstneren Kristine Øksendal undersøker det abstarakte formspråkets mulighet til å formidle et ordløst, men eksistensielt innhold. 

Kristine Øksendal har siden hun gikk ut fra Kunsthøgskolen i Oslo i 2009, vært en aktiv stemme på den norske kunstscenen. Hun eksperimenterer med en rekke uttrykk og medier og felles for hennes samlede produksjon er en interesse for det abstrakte formspråkets mulighet til å formidle et ordløst, men eksistensielt innhold. Hun jobber med et improvisert, ekspressivt uttrykk. Det vil si at motivene kommer til uttrykk gjennom tilnærmet koreografisk memorerte bevegelser på atelieret. Utgangspunktet er ofte minner og sansede inntrykk fra kunstnerens nære omgivelser og dagligdagse opplevelser. Arbeidene fungerer som selvbiografiske minner uttrykt gjennom maleriske abstraksjoner.

Bruken av ordet the Garden i tittelen kan knyttes til hagen i utvidet betydning og leses i denne sammenheng som verden / naturen.  Prosjektet er inspirert av naturens kretsløp, skiftende årstider og økologi. Betydningen av økologi kan sees som handlingen; å beskrive forholdet mellom levende organismer og miljøet. Prosjektet består av motiver som kan sees i sammenheng med kroppens reaksjon på farger og lys. Fargesynet kan i et økologisk perspektiv også knyttes til overlevelse i naturen

Utstillingen viser blant annet en serie nye monumentale malerier, dyptrykk og akvareller. I tillegg presenteres en katalog med tekst av Øystein Sjåstad, førsteamanuensis i kunsthistorie ved Institutt for filosofi, idé- og kunsthistorie og klassisk språk, Universitetet i Oslo.

Det utarbeides et formidlingsopplegg rettet mot skoleelever i Tønsberg og omegn. Opplegget er gratis for skolene.

Utstillingen er produsert med støtte fra Norsk kulturråd, Regionale prosjektmidler for visuellkunst og Vestfold fylkeskommune.

Det inviteres til kunstnersamtale med Kristine Øksendal torsdag 18.oktober kl 18 – 19.

VELKOMMEN til utstillingen med åpning lørdag 6. Oktober kl. 13!

VESTFOLD KUNSTSENTER
Kristin Røed
Daglig leder  Tlf. 957 01 168