Jona Hlif Halldorsdottir, Tollef Thorsnes

Tidligere

THE ONE WHO GIVES HAS TAKEN

Logo The one who gives has taken3

THE ONE WHO GIVE HAS TAKEN er andre del av KA5: Kunstled Vestfold 2019, det femte i rekken av Kunstanlegg (KA); Temporære kunstprosjekter ute i det offentlige rom, i regi av Vestfold Kunstsenter.  THE ONE WHO TAKES HAS GIVEN finner sted på Veierland.
Fokus for Kunstled Vestfold 2019 er stedsutvikling gjennom kunstprosjekter der lokale krefter og samarbeidspartnere trekkes inn i arbeidet. Prosjektet fremmer også et internasjonalt samarbeid mellom kunstnere og kulturarbeidere i Vestfold, Skottland og på Island.

Kunstnerne vil finne ut om man fortsatt finner trekk eller levesett knyttet til Åsmund Brynildsens humanisme og hans beskrivelser av livet på øyene i boka Hudø. Fortellingene er kjennetegnet av nærhet og glede over naturen, selvstendighet og evne til selvforsyning, positiv delingskultur og forvaltning. På dagens Veierland fant kunstnerne flere eksempler på at dette fortsatt er en del av øyas kulturelle identitet, for eksempel en plass/en kasse hvor man kan finne/få det andre er «ferdige» med, som bøker, spill og annet. Det holdes også byttemarked og det er utstrakt dugnadsvirksomhet.

Kan noen av tradisjonene på Veierland åpne og gi muligheter for globale tankesett for verdighet i møte med både massemigrasjon, natur- og miljøutfordringer? Ut fra blant annet Brynhildsens kapittel «Den som gjømmer noe har noe» i boken Hudø, har de utviklet den noe mer tankeutfordrende tittelen The one who gives has taken.
Målet er å gjennomføre et vennlig og relasjonelt kunstprosjekt om levesett og verdighet i møte med vår tids utforinger, med utgangspunkt i Veierland.

Kunstnerne har latt seg inspirere av begrepet led, både fordi det passer til formålet med tematisering av migrasjon/vandring, og fordi vi er på en øy som er en del av en kystled.

The one who gives has taken henger også sammen med prosjektet <GIPT> i Tønsberg og med Tunsbergleden som også åpner i sommer.  Sentralt i prosjektutviklingen står det å lage en base/et kraftsenter på Veierland hvor det tilbys muligheter/ressurser til å delta i prosjektet. Kunstnerne vil utvikle ulike kart, også i samarbeid med krefter på Veierland.


Program THE ONE WHO GIVES HAS TAKEN:


11.06 – 29.06
Produksjonsperiode Veierland
Kunstnerne vil være til stede og jobbe med prosjektet.

20.06 kl 18 – 19
Kunstnersamtale
THE ONE WHO GIVES HAS TAKEN, Vestfold Kunstsenter

29.06 kl 13 
Åpning av THE ONE WHO GIVES HAS TAKEN, Kunstledhytta, Veierland
Åpningen inkluderer en vandring (ca 40 min) ledet av Jona Hlif Halldorsdottir, der alle de fem sansene vil bli stimulert på en kreativ måte.

30.06 kl 13 (Lukket arrangement)

Workshop med Tollef Thorsnes i samarbeide med Fritid Færder, Færder kommune

07.07 kl 13 (Påmelding)
Workshop med Tollef Thorsnes i samarbeid med Oslofjorden friluftsråd
Barnefamilier inviteres til felles turdag på Veierland. På turen blir det innsamling av lokale råvarer til et måltid og en liten landart happening.
For mer info og påmelding, ta kontakt: Tollef.Thorsnes@usn.no (MAX 15)
Oppmøte: Kunstledhytta/ skolen, Veierland
(Ferge fra Tenvik: 10.30, 11.30 og 12.00)

08.07 kl 17 – 18 (Påmelding)
Lokalkunnskaps-utveksling
Bli kjent med matkunnskap fra Veierland av veierlendinger. Med Anine Stousland, Else Berit Brynildsen og Ellen Rishovd Karlowicz, inspirert av Jona Hlif Halldorsdottir.
Mer info og påmelding: ejrk@online.no (MAX 15). Eller på tlf: 95087883
Oppmøte: Veierland bakeri, Krikaveien 9, Veierland.

 24.07 kl 11.15
Kunst, og historievandring med Jogeir Stokland og Ellen Rishovd Karlowicz.
Oppmøte:
Vestgården fergeleie, Veierland
(Ferge fra Tenvik: kl 11.00)

PROGRAMMET ER UNDER UTVIKLING! Det kan komme endringer.


Første del av Kunstled Vestfold; <GIPT>er i disse dager aktuell med en urtehage for alle i Rundkirkeruinene i Tønsberg og en utstilling i Tønsberg og Færder bibliotek. Se www.vestfoldkunstsenter.no for mer program i forbindelse med <GIPT>


Informasjonsbase: Kunstledhytta på Veierland og Vestfold Kunstsenter i Tønsberg.

Følg oss på facebook og på hjemmesiden

 

Velkommen!

hilsen
VESTFOLD KUNSTSENTER

mandagStengt
tirsdagStengt
onsdag11:00-16:00
torsdag11:00-18:00
fredag11:00-16:00
lørdag12:00-16:00
søndag12:00-16:00