LARS AURTANDE

Kommende

YGGDRASIL

21.desember silketrykk2

Velkommen til åpning av utstillingen «Yggdrasil» av Lars Aurtande

lørdag 3. oktober kl. 13.00.

Det er med stor glede Vestfold Kunstsenter ønsker velkommen til åpning av utstillingen Yggdrasil av Lars Aurtande. Utstillingen består av en serie silketrykk, tusjtegninger og skulpturer støpt i betong.

Aurtandes virksomhet som kunstner har ført ham inn i et univers som kan sammenlignes med et ukjent skoglandskap. På skogbunnen mellom greiner og planter åpner det seg en verden som avdekker dyr og fabelvesener i både symbiose og i konflikt med kabler og robotlignende maskiner. Aurtande er tiltrukket av likhetene og kontrastene mellom naturen og det menneskeskapte. I Norrøn mytologi er treet Yggdrasil symbolet på verden og livet.

De fleste av Lars Aurtandes arbeider starter som direkte utført tusjtegninger på papir med sort tusj – uten noen som helst form for skissearbeid. Ideer og motiver får fritt utløp, uten noen form for selvsensur. Silketrykkene er en foredling og videreføring av tegningene. 

Den siste tiden har Aurtande også jobbet med en rekke modellerte figurer. Disse er i hovedsak støpt i fiberarmert betong, og polert med voks. I tillegg har han nylig startet å utforske vannfarger i kombinasjon med tusjtegningene. Kunstneren vil vise flere helt ferske eksempler på dette i utstillingen på Vestfold kunstsenter.

Kort bio:
Lars M. Aurtande (f.1973), illustratør og billedkunstner. Jobber hovedsakelig med tegning, silketrykk, skulptur og illustrasjon av bøker. Han er utdannet fra Einar Granum Kunstfagskole i Oslo og Kent Institute of Art & Design. Han har blant annet stilt ut ved Galleri Briskeby, Østfold Kunstsenter, Tegnerforbundet i Oslo, Norske Grafikere, Haugesund Billedgalleri og Moss Kunstforening.

Utstillingen er støtte av Norsk Kulturfond, Kulturrådet

NB! Smitteverntiltak:

- I våre lokaler er det begrenset plass. Antallet personer av gangen vil derfor være 15 stk. Dette kan medføre noe venting utenfor.
– Vi noterer navn og kontaktinformasjon til alle besøkende. Denne informasjonen vil bli oppbevart på en ansvarlig måte og slettet etter 10 dager.

Velkommen!

  • Fra lørdag 03. okt. 2020
  • Til søndag 15. nov. 2020
  • Utstillinger